خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه الگوهای ارتباطی و نظریات مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 


كریستنسن و سالاوی  (1991)، الگوهای ارتباطی بین زوجین را به سه دسته تقسیم كرده اند: 1- الگوی سازنده‌ی متقابل: مهم‌ترین ویژگی‌اش این است كه الگوی ارتباطی زوجین از نوع برنده - برنده می باشد. در این الگو زوجین به راحتی در مورد مسایل و تعارضات خود گفت و گو می كنند و به دنبال راه حل آن بر می آیند و از واكنش‌های غیر منطقی، پرخاش گری و. . . خودداری می كنند. 2- الگوی توقع / كناره گیری: این الگو شامل دو قسمت: الف) توقع مرد / كناره گیری زن، ب) توقع زن / كناره گیری مرد است. در این الگو یكی از زوجین سعی می كند در ارتباط درگیر شود در صورتی كه دیگری كناره می گیرد.

 

 

این الگو به شكل یك چرخه بوده كه با افزایش یكی، دیگری افزایش یافته و تشدید این الگو منجر به مشكلات دایم زناشویی می شود. در این الگو، زوج متوقع فردی وابسته و زوج كناره گیر، ترس از وابسته شدن دارد. 3- الگوی اجتناب متقابل: دراین الگو تعارض بین زوجین شدید بوده به گونه ای كه بحث و جدل به یك الگوی دایمی و مخرب تبدیل شده است و زوجین از برقراری ارتباط با یكدیگر خودداری می كنند؛ زندگی آن‌ها به شكل موازی با یكدیگر بوده و ارتباطشان در كمترین حد ممكن است یا اصلاً وجود ندارد. این الگو از راه رفتارهایی مانند: تغییر موضوع، شوخی كردن، سعی در آرامش بخشیدن، اختلاف ایجاد نكردن، نشان دادن عدم تمایل در درگیرشدن در بحث مورد اختلاف و سكوت كردن در مقابل همسر نمایان می شود (هنرپروران و همکاران، 1390). 
 

 

 

فهرست مطالب

الگوهای ارتباطی

نظریه‌های الگوهای ارتباطی

نظریه سیستم‌های خانواده

مدل خطی ارتباط

رویکرد ارتباطی خانواده

رویکرد غنی سازی ارتباط

باورهای اساسی رویکرد غنی سازی ارتباط

ارزش‌ها در رویکرد غنی سازی ارتباط

پیشینه پژوهشی

منابع