هدف از این تحقیق بررسی مواد مخدر با فرمت docx در قالب 56 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
تاریخچه مواد مخدر در جهان
مصرف مواد مخدر در آمریکا در قرن بیستم
تاریخچه مواد مخدر در ایران  
اعتیاد    
علائم اعتیاد
علل خانوادگی
علل اجتماعی
معتاد
اعتیاد از منظر اجتماع
علائم تشخیص فرد معتاد
علائم فیزیکی
علائم رفتاری
افراد مستعد به اعتیاد
اعتیاد و سلامت
سلامت جسمی
سلامت شناختی
سلامت روانی
سلامت عاطفی
سلامت اجتماعی
سلامت روحی
نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد
اعتیاد جرم یا بیماری
تاسیس انجمن معتادان گمنام در کالیفرنیای جنوبی
تشکیل جلسات NA در کالیفرنیای جنوبی
جهانی شدن شدن NA
تاسیس مجمع خدمات جهانی NA
تالیفات در خصوص NA

 

 

 

مواد مخدر (اپیوئید‌ها) سابقه‌ای طولانی دارد. در طول تاریخ انسان از مواد مخدر زمانی به عنوان دارو جهت التیام درد ها استفاده می‌کرده است و زمانی هم برای ایجاد لذت و یا فرار از ناراحتی‌ها و همچنین در جشن‌ها و مراسم مذهبی و گاهی توسط جادوگران مورد استفاده قرار می گرفته است. با بررسی آثار مکتوب و لوحه‌های گلی که از سومریان باقی مانده چنین استنباط می‌شود که سومریان اولین کسانی بودند که تریاک را کشف کردند و علاوه بر این که از آن به عنوان یک داروی مسکن استفاده می‌کردند

 

 

 

تدریجاً به عنوان یک مکیف و مخدر نیز مورد استفاده قرار گرفت و نام گیاه شادی بخش نیز بر آن نهادند‌. علاوه بر سومر اقوام آشور مصر یونان و رم نیز تریاک را می شناختند و از آن استفاده می‌کردند . یونانی ها تریاک را اپیوم نامیده و اطباء بزرگی نظیر سقراط ترکیباتی از تریاک را برای بیماری‌های مختلف جسمی و روانی تجویز می‌کردند. سابقه استفاده از مواد مخدر همان طوری که اشاره شد بیشتر جنبه مصرف طبی داشت و فقط به دستور اطباء مصرف می‌شد.

 

 

 

در آن زمان اعتیاد ابعاد وسیعی نداشت و به صورت مسایل اجتماعی و سیاسی بروز کرده و ابعاد سیاسی و بین‌المللی به خود گرفته است. با شروع انقلاب صنعتی (اواخر قرن 17 و اوایل قرن 18) و بسط تجارت و ارتباط و از همه مهم‌تر نیاز صنایع نو پا انقلاب صنعتی به سرمایه روند جدیدی در مسایل مختلف جهانی آغاز شد.

 

 

 

در این میان تریاک نیز نقش تازه ای پیدا کرد . این ماده در کنار سایر ترفندهای استعماری به عنوان وسیله‌ای برای جذب سرمایه در کشورهای جهان سوم اضمحلال نیرو های انسانی و نابودی فرهنگ و اقتصاد ملی کشور ها مورد مبادله کلان قرار گرفت.